Papirtyper

Lige meget hvilket emner man taler om så er der altid nogen der er specialiseret sig i det, og papir er ingen undtagelse. Jeg har over 15 års erfaring som grafiker. Gennem årene har jeg naturligvis snakket med en del kunder og trykkerier. Jeg var efterhånden nået dertil hvor jeg troede at jeg havde ret godt styr på det der med papir også. Da startede med at lave tryksager blev jeg så klogere. Første gang jeg skulle bestille varer, blev jeg lige sat til vægs. Det stod pludselig helt klart for mig hvor overbærende trykkerierne havde været med mig gennem årene.

Der findes rigtig mange forskellige typer og størrelser, og selvfølgelig er der en masse fagudtryk der beskriver kvalitet og egenskaber for de forskellige typer. Mange er nok klar over at vi i Danmark bruger A-formatet til at angive nogle standardstørrelser på papir f.eks. A4 og A5. Knap så mange ved vi bruger C formatet til at kuvertstørrelser, men Herved du .

Har du nogensinde tænkt over at der er fibre i dit papir og at det ikke ? Hvilken bulk det har? HAr du  Vidste du f.eks. at det ikke er uden betydning hvilken vej fibrene vender i papir? Hos ØKOPRINT